Workshops

Workshopaanbod De Muzikantine | Najaar 2019

Afgelopen voorjaar presenteerde De Muzikantine haar eerste 'voorjaarskalender', met daarop o.a. diverse workshops. Dat viel in de smaak, en natuurlijk knallen we er dit najaar dan weer een drietal gave workshops tegenaan! Op deze pagina zie je direct welke workshops nog op de planning staan en hoe jij je hier direct voor kunt aanmelden. 

Op alle workshops van De Muzikantine gelden onze algemene voorwaarden. Door je aan te melden voor een workshop, verklaar je deze te hebben gelezen en hiermee akkoord te gaan.

9 NOV 19

13.00 - 16.00 uur

Thijs.jpeg

Workshop Vintage Keys door Thijs Schrijnemakers 

Tijdens de workshop Vintage Keys ga je een dagdeel aan de slag met een verzameling ‘vintage keyboards’. Denk hierbij aan oude orgeltjes, elektromechanische piano’s, analoge én digitale synthesizers en drumcomputers. Je leert de belangrijkste features van deze instrumenten praktisch toe te passen. Daarnaast staan samenspel en improvisatie centraal, waardoor je na afloop naar huis gaat met frisse kennis over vette instrumenten én creatiever kunt samenspelen.

Workshopleider Thijs Schrijnemakers ken je misschien als toetsenist van Orgel Vreten, Stereo, Wende Snijders, Laura Jansen en van verschillende andere artiesten. Thijs speelt al jarenlang in opnamestudio’s, op festivals, op poppodia en in theaters in binnen- en buitenland. Zijn lievelingsinstrument? Het Hammondorgel! De meest opvallende recente gebeurtenis? In 2019 toert hij met de kinderrockband Hippe Gasten meermaals in China. Thijs is daarnaast als docent verbonden aan de Fontys Rockacademie en als onderwijsmanager aan ECI cultuurfabriek in Roermond. 

De workshop Vintage Keys vindt plaats bij De Basis in Nijmegen. In dit gebouw, waar voorheen poppodium Doornroosje was gevestigd, wordt momenteel een gave muzikale broedplaats gecreëerd!

Let op: We willen samen naar De Basis toe rijden. Heb jij een auto tot je beschikking en wil je wel rijden? Geef dit dan aan bij je aanmelding! Uiteraard ontvang je hier een kilometervergoeding voor!

Datum: zaterdag 9 november, 13.00 - 16.00 uur
Locatie: De Basis, Nijmegen
Kosten: € 17,50 p.p. (incl. gezamenlijk vervoer per auto, excl. versnaperingen)
Overige info: Deelname is mogelijk vanaf 16 jaar. Indien het vervoer per auto niet mogelijk blijkt, wordt naar alternatieven gekeken. Mogelijk zijn hier extra kosten aan verbonden, dit wordt dan tijdig met de deelnemers gecommuniceerd.
Voorwaarden: Klik hier voor de voorwaarden die gelden bij opgave

Meld je hier direct aan voor deze workshop:

Meld je aan voor de workshop Vintage Keys

Meer informatie? Neem dan contact met ons op!

Wat wil jij?

Welke workshops zou jij graag in Horst aan de Maas voorbij komen? Heb jij een leuk idee? Of geef je zelf een toffe workshop of clinic? Laat het ons weten! Het workshopaanbod van De Muzikantine wordt samengesteld op basis van de ideeën die we van júllie krijgen! Waar heb jij behoefte aan? En van wie zou jij een keer tips en tricks krijgen? Of wat kun jíj de (beginnende) muzikanten bij De Muzikantine bieden?

Neem contact met ons op om jouw ideeën te bespreken!