Mk Meets: Annemiek Lucassen-Boots

Mk Meets: 

Annemiek Lucassen-Boots

Annemiek MZK.JPG

Mk meets is hét platform om muzikaal Horst a/d Maas beter te leren kennen. 

Deze week in de meet: Annemiek Lucassen-Boots!

Stel je zelf even kort voor! 
Annemiek Lucassen-Boots (53) en ik woon met mijn man, 2 zonen en hond in Horst. Muziek hoort in mijn leven. Ik heb er veel op gedanst, van klassiek tot modern, jazz en pop. Toen ik dat wat afbouwde, werd zingen mijn passie. En ik zong in leuke pop-/ rockbands gezongen; Nanaray, 10Dance, KEES, Smeerkees en Juezz. Meestal solo met een solozanger en lekker meerstemmige backing vocals. Ook in losser verband; gewoon eenmalige optredens hier en daar. Met m’n zussen en de laatste tijd zelfs af en toe bij de uitvaart van een familielid. In 2008 zong ik in mijn eigen theatershow ‘Ongeveertig’, die ik schreef over de midlife leeftijd. Bestaande nummers vormden de rode draad maar we speelden ook sketches. Heerlijk om te creëren, zalig om te doen en geweldig om iets los te maken bij publiek. 

Wat is je mooiste muzikale herinnering?
Dat zijn er zóveel! Eén van de allermooiste herinneringen is mijn eerste Muzikantineweekend.  Wat mij betreft gebeurden daar wonderen. Op vrijdagavond doken we met z’n zessen – allemaal vreemden van elkaar – een repetitiehok in. Doel: 2 songs maken in 2 dagen. Er was nog helemaal niks. Maar binnen een half uur speelde de band al een couplet en een refrein. En even later had het nummer een kop, een staart én een brug. Hoe dat ging… ongelofelijk. Ik vond het de ultieme vorm van samenwerken. Ik had nog nooit een songtekst of melodielijn bedacht, maar toen lukte dat gewoon. Op zondagavond speelden we het al op het OP-festival in Horst, met nóg een nieuw nummer. Het was gelukt! Ik vond het echt een wonder!  

Liever repeteren of liever optreden en waarom?
Absoluut optreden, maar liefst wel na genoeg repetities, haha.  Die energie van publiek voegt altijd iets extra’s toe.  Ik vind het ook mooi als ik zie dat iemand emotioneel wordt van muziek. Als je dan zingt dan heb je even een enorme band met die persoon. De ultieme vorm van communicatie haha. 

Wat is je favoriete nummer en waarom? 
Moeilijke vraag en ik ga die ook niet beantwoorden want dan krijg ik keuzestress haha. Ik houd van zoveel muziek, zoveel stijlen, zoveel bands en zangers en zangeressen. Zolang er maar echte passie in zit, vind ik het goed. Of een mooie tekst. Of humor. Of soul. Enzovoorts. 

Wat wil je de muzikanten in Horst aan de Maas nog meegeven? 
Laat je gaan. Hou je niet in. Muziek is het mooiste met volle overgave. Om te horen én om te zien. Go for it!