Agenda

26 OKT 19

15.30 - 17.30 uur

Schermafbeelding 2019-08-18 om 12.46.22.png

Workshop Homerecording door Bart Lommen

Wil je zelf thuis muziek gaan opnemen? De middelen hiervoor zijn alom beschikbaar, vanuit elk budget mogelijk. Maar met alleen apparatuur ben je er nog niet. Wat komt er nog meer kijken bij het opnemen van muziek? Hoe maak je efficiënt gebruik van de ruimte waar je opneemt? En hoe kom je zo snel mogelijk tot het gewenste resultaat? Aan de hand van praktijkvoorbeelden (uitgevoerd door de deelnemers zelf) worden deze en andere onderwerpen besproken.  

Bart Lommen is sinds 2011 werkzaam als muziekproducer en heeft tijdens en na zijn studie ‘Compositie & Muziekproductie’ al vele albums, EP’s en singles geproduceerd.  Hij is gitaardocent en zelf muzikant, o.a. bij Sunday Zombies & the Brain, Ten Page Pilot en Condor. 

Datum: zaterdag 26 oktober, 15.30 - 17.30 uur
Locatie: De Muzikantine, Doolgaardstraat 34, Horst
Kosten: € 12,50 p.p. (incl. fris, koffie/thee en bittergarnituur)
Overige info: Deze workshop is geschikt vanaf 14 jaar, er is plek voor maximaal 12 deelnemers.
Voorwaarden: Klik hier voor de voorwaarden die gelden bij opgave

Meld je hier direct aan voor deze workshop:

Meld je aan voor de workshop Homerecording

Meer informatie? Neem dan contact met ons op!

9 NOV 19

13.00 - 16.00 uur

Thijs.jpeg

Workshop Vintage Keys door Thijs Schrijnemakers 

Tijdens de workshop Vintage Keys ga je een dagdeel aan de slag met een verzameling ‘vintage keyboards’. Denk hierbij aan oude orgeltjes, elektromechanische piano’s, analoge én digitale synthesizers en drumcomputers. Je leert de belangrijkste features van deze instrumenten praktisch toe te passen. Daarnaast staan samenspel en improvisatie centraal, waardoor je na afloop naar huis gaat met frisse kennis over vette instrumenten én creatiever kunt samenspelen.

Workshopleider Thijs Schrijnemakers ken je misschien als toetsenist van Orgel Vreten, Stereo, Wende Snijders, Laura Jansen en van verschillende andere artiesten. Thijs speelt al jarenlang in opnamestudio’s, op festivals, op poppodia en in theaters in binnen- en buitenland. Zijn lievelingsinstrument? Het Hammondorgel! De meest opvallende recente gebeurtenis? In 2019 toert hij met de kinderrockband Hippe Gasten meermaals in China. Thijs is daarnaast als docent verbonden aan de Fontys Rockacademie en als onderwijsmanager aan ECI cultuurfabriek in Roermond. 

De workshop Vintage Keys vindt plaats bij De Basis in Nijmegen. In dit gebouw, waar voorheen poppodium Doornroosje was gevestigd, wordt momenteel een gave muzikale broedplaats gecreëerd!

Let op: We willen samen naar De Basis toe rijden. Heb jij een auto tot je beschikking en wil je wel rijden? Geef dit dan aan bij je aanmelding! Uiteraard ontvang je hier een kilometervergoeding voor!

Datum: zaterdag 9 november, 13.00 - 16.00 uur
Locatie: De Basis, Nijmegen
Kosten: € 17,50 p.p. (incl. gezamenlijk vervoer per auto, excl. versnaperingen)
Overige info: Deelname is mogelijk vanaf 16 jaar. Indien het vervoer per auto niet mogelijk blijkt, wordt naar alternatieven gekeken. Mogelijk zijn hier extra kosten aan verbonden, dit wordt dan tijdig met de deelnemers gecommuniceerd.
Voorwaarden: Klik hier voor de voorwaarden die gelden bij opgave

Meld je hier direct aan voor deze workshop:

Meld je aan voor de workshop Vintage Keys

Meer informatie? Neem dan contact met ons op!

N.T.B.

18.30 uur

Muzikantine_Still010.png

Voorspeeluurtje

Bij De Muzikantine geven diverse docenten muziekles, en heb je dus de mogelijkheid om allerlei instrumenten te leren bespelen! En als je muziek maakt, wil je vast ook een keer op het podium staan, toch? Daarom organiseert De Muzikantine samen met de aangesloten docenten elk jaar een aantal voorspeeluurtjes. Een laagdrempelig podium voor iedere muziekleerling die het leuk vind om eens iets voor te spelen, ongeacht niveau, leeftijd of instrumentkeuze. Alle familieleden, vrienden, kennissen en iedereen die wil komen kijken, is van harte welkom. De Voorspeeluurtjes van De Muzikantine vinden steeds op een andere locatie in Horst aan de Maas plaats, en zijn altijd gratis te bezoeken.

Datum: n.t.b.
Locatie: n.t.b.
Kosten: gratis
Overige info: Lijkt het jou ook leuk om een keer voor publiek te spelen, en te laten zienwa t je allemaal leert tijdens de muziekles? Informeer dan bij je muziekdocent voor de mogelijkheden om mee te spelen!

Deelname aan activiteiten

Bij al onze activiteiten gelden de algemene voorwaarden van Stichting De Muzikantine. Deze vind je via deze link en zijn op te vragen bij het secretariaat van Stichting De Muzikantine. Door je aan te melden voor een workshop of activiteiten, of een openbaar toegankelijke activiteit of evenement van De Muzikantine bij te wonen, ga je automatisch akkoord met deze voorwaarden.