MK Meets: Daan Vervoort

MK Meets: Daan Vervoort

Daan.jpg

Mk meets is hét platform om muzikaal Horst a/d Maas beter te leren kennen. 

Deze week in de meet: Daan Vervoort!

Stel jezelf even kort voor! 
Hallo, ik ben Daan Vervoort en speel leadgitaar in de band Jar of Dirt. Wij als vijf koppige band raggen klassieke rock/metal covers uit de speakers. Dit is tevens natuurlijk ook de muzieksoort waar mijn hart ligt.

Wat is je tofste herinnering aan het muziek maken?

Ik heb twee toffe herinneringen waar ik niet uit kan kiezen. De eerste is het grootste optreden tot nu toe met Jar of Dirt bij Inside the Cage in de Meterik. Dit was de eerste keer dat wij op een groot podium speelde en dit gaf mij een enorme kick!

De tweede is het optreden met de American All Stars band in een kneitervolle tent met Americanen. Deze band bestond uit een random clubje muzikanten uit America. Met enkel twee repetities hebben wij toen een volledig optreden verzorgd. Dit was een zeer mooie ervaring om mee te mogen maken!

Wat wil je graag met je muziek bereiken? Heb je bepaalde doelen?  

Ik wil in de komende jaren (als alles weer mogelijk is) meer namens bekendheid opbouwen met Jar of Dirt. Zodat we nog meer op kermissen/festivals en feestjes in de buurt kunnen gaan spelen. Dit is wat ik graag doe, mensen een mooie optredens verzorgen en veel lol en plezier maken met de band.

Wat vind je het leukste aan muziek maken?
Het begrijpen en leren van bekende riffs. Ik kan oprecht genieten hoe bekende muzikanten bepaalde riffs ooit bedacht hebben. Daarnaast vind het ik het dan ook een uitdaging om zelf gave riffs te bedenken. Voornamelijk omdat we in de toekomst misschien eigen werk willen maken met de band. Ook vind ik gitaar spelen ook wel een af en toe een uitlaatklep na een drukke dag bijvoorbeeld. Even flink jengelen en alles is half zo erg 😉