MK Meets: Fons van Dijk

Mk Meets: Fons van Dijk

fons.jpg

Mk meets is hét platform om muzikaal Horst a/d Maas beter te leren kennen. 

Deze week in de meet: Fons van Dijk!

Mijn naam is Fons van Dijk, ik ben 21 jaar en ik geef drumles. Naast het lesgeven ben ik druk bezig met mijn bands: “Sisters of Suffocation”, “Water Melancholic” en “Gorefunest”. In 2019 ben ik afgestudeerd aan de muziekopleiding “Metal Factory”. Sindsdien geef ik vollop drumles in Horst en Eindhoven. Ook maak ik drum covers en playthroughs die ik op Youtube upload en ben ik bezig met het beginnen van drums op te nemen en deze dan ook te editen.

Wat vind je leuk aan hetgeen wat je doet in muziek?

De variatie vind ik een van de belangrijkste dingen. Het schrijven van muziek en deze dan ook live spelen is erg leuk. Bij het lesgeven vind ik het ook altijd mooi om een leerling vooruit te zien gaan. Vooral als ze bijvoorbeeld na oefenen of uitleg iets nu wel kunnen spelen waar ze eerst op vast liepen.

Wat zijn je tips voor mensen die willen beginnen met muziek maken?

Het belangrijkste is dat je gewoon begint. In het begin hoef je je nog niet al te veel druk te maken over hoe je het speelt en of het wel goed is. Het gaat dan vooral erom dat je er plezier in krijgt en dit motiveert je dan om verder te willen gaan. Ook zou ik aanraden om zoveel mogelijk verschillende muziek te luisteren. Ga naar artiesten luisteren die je nog niet kent, of albums die je nog niet kent van artiesten waar je wel bekend mee bent. Zo word je een soort muzikale spons en ga je merken dat dingen met oefenen vaak sneller lukken omdat je gehoor er al mee bekend is.

Heb je nog muzikale dromen/doelen?

Absoluut. Ik denk dat mijn belangrijkste doel is dat ik 100% wil kunnen leven van muziek. Dit door een combinatie van bands,lesgeven en studiowerk. Helaas heeft corona hier even roet in het eten gegooid maar ben ik gelukkig wel al aardig opweg. Ik zou ook graag een keer in Noord-Amerika en Japan op tour willen gaan. Een album uitbrengen is ook altijd een van mijn doelen geweest en die gaat dit jaar dan ook uitkomen met “Sisters of Suffocation”.

Wil je nog iets kwijt aan de muzikanten in Horst aan de Maas?

Ja haha. Als je geïnteresseerd bent in drumles kun je mij een mail sturen naar fonsvandijkmusic@gmail.com