Mk Meets: Guus Jacobs

MK Meets: Guus Jacobs

FB_IMG_1632833040864.jpg

Mk meets is hét platform om muzikaal Horst a/d Maas beter te leren kennen. 

Deze week in de meet: Guus Jacobs!

Stel jezelf even voor
Mijn naam is Guus Jacobs, 28 jaren jong en woonachtig in Horst. Ik ben graag met muziek bezig. Zo ben ik zanger bij de coverband The Hedge. Verder speel ik nog regelmatig een nootje op de trombone bij de fanfare Concordia en tijdens de jaarlijkse zittingsavonden bij joekskapel  ‘Kurboet met Kroet’.  

 

Hoe kwam je er achter dat je talent had voor muziek?
Ik ben van kleins af aan begonnen op de bugel en later op trombone overgegaan. Vanuit daar is mijn interesse voor muziek ontstaan. Rond de middelbare schooltijd zijn we ooit met een aantal muzikale jongens van onze vriendengroep een band begonnen. Dan schreven we de teksten van bekende pop- en rocknummers om naar dialect. In die band werd ik naar voren geschoven als zanger omdat we verder niemand konden vinden. Twee vrienden richtte na een aantal omzwervingen The Hedge op en inmiddels zijn we alweer ruim 10 jaar bezig. 


Liever optreden of repeteren en waarom?
Het één kan natuurlijk niet zonder het ander en het heeft beide zijn charmes. Uiteindelijk maak je natuurlijk muziek om aan anderen te laten horen wat je in huis hebt. Als mensen de moeite nemen om naar je te komen luisteren dan moet je ze ook wat teruggeven, dus dat probeer ik tijdens ieder optreden wel mee te nemen en dat maakt voor mij dat ik ieder optreden ook weer op een andere manier benader en beleef.    


Wat is je favoriete muziek/artiest?
Ik heb echt een ontzettend brede muzieksmaak, daar kan ik niet één favoriet uit kiezen. Als je een beetje een beeld wilt, kijk maar eens op mijn spotify lijst ‘guusjacobs93’ en dan  ‘Chil muziek’.  


Wil je nog iets meegeven aan de muzikanten in Horst aan de Maas?
Gewoon lekker muziek maken, doen waar je je goed bij voelt en heb er vooral veel plezier in.