Mk Meets: Jan van de Water

MK Meets: Jan van de Water

received_1174442509697497.jpeg

Mk meets is hét platform om muzikaal Horst a/d Maas beter te leren kennen. 

Deze week in de meet: Jan van de Water

Stel jezelf even voor!

Hallo ik ben Jan van de Water 32 jaar uit Grubbenvorst en ben gitarist bij de southern rock band The Dice.

Hoe kwam je voor het eerst in aanraking met muziek maken?

Ik ben jaren lang roady geweest van Demolution Ten Page Pilot en The Black Water Experience en heb met hun heel wat podiums gezien en altijd wel het gevoel gehad DIT WIL IK OOK!! Op een gegeven moment mocht ik voor een eenmalige bruiloft bandje een paar nummers bassen en toen begon het mij helemaal te kriebelen en smaakte het naar meer. Toen ben ik actief opzoek gegaan en al snel met een aantal buren en vrienden van voormalig muziek studio 'T Modder Pedje in Grubbenvorst (waar ik toen woonde) de 60's, 70's, Country, Rock 'n Lol band De Mudroad Rangers begonnen. Na een aantal jaar werd ik door Richard Kleuskens benaderd om eens te komen spelen met wat we nu The Dice noemen en was meteen verkocht!

Repeteren of optreden en waarom?

OPTREDEN!!!! De met je mede bandleden zelf gemaakte nummers voor mensen spelen en zien dat mensen het leuk vinden is een van de beste gevoelens ter wereld!!! Maar de repetitie avonden zijn ook altijd super gezellig hoor! ;)

Waarom de gitaar?

Dit komt door mijn peet oom muzikant en troubadour Peter van de Water (helaas vorig jaar overleden). Hij is ooit "stiekem" met mij een gitaar gaan kopen en toen is het balletje gaan rollen, eerst zelf via internet dingen leren en later gitaar les genomen. Ik heb bij de Mudroad Rangers ook Mandoline gespeeld wat ik overigens ook een heel leuk instrument vind!

Wat wil je kwijt aan de muzikanten in Horst a/d Maas?

Geniet vooral van muziek maken, er zelf plezier in hebben is het aller belangrijkste!!