MK Meets: Joan Jacobs

MK Meets: Joan Jacobs

joan.jpg

Mk meets is hét platform om muzikaal Horst a/d Maas beter te leren kennen. 

Deze week in de meet: Joan Jacobs!

Stel jezelf even kort voor!

Hoi hoi ik ben Joan Jacobs 36 jaar en woon met mijn mooie gezinnetje in Horst. 4 jaar geleden deed ik mee met het muzikantine-weekend. Een prachtige ervaring hierna kreeg ik nog meer de behoefte om me meer te gaan ontwikkelen als zangeres en ervaring op te doen.  2019 was een muzikaal jaar voor mij de bands waar ik voornamelijk het podium mee besteeg waren FRAAY! (Een driekoppige coverband) en Vendetta Drive (als backing-zangeres). En tussendoor nog leuke optredens gehad met andere muzikanten. Afgelopen jaar lag alles stil mis(te) ik het? JA!! Muziek maken, creativiteit, uitlaatklep, on the road zijn, nieuwe mensen leren kennen. Maar ook dat komt weer terug. 

Wat vind je leuker, optreden of repeteren (en waarom)?

Optreden of spelen? Toch wel optreden, de energie die ik daarvan krijg. Maar je maakt samen muziek wanneer je hier samen van wilt genieten moet je ook een gezellige tijd hebben wanneer je niet op het podium staat.

Hoe kwam je er achter dat je talent had om te zingen? 

Als klein meisje zong ik altijd veel, op school werd er veel aandacht aan muziek besteed. Mijn ouders waren ook muzikaal. Als puber heb ik Anouk helemaal grijs gedraaid en meegezongen. Daar kreeg ik leuke reacties op. Maar heel lang bleven mijn "optredens" binnen de muren van ons huis of een keer sporadisch op een feestje. 7 jaar geleden ben ik voor het eerst in een coverband gaan zingen daarna is mijn passie voor muziek alleen maar meer en meer geworden.

Welk liedje heeft voor jou een speciale betekenis en waarom?

The Rose, dit nummer heb ik op de begrafenis van mijn vader mogen zingen 12 jaar geleden. Wanneer ik dit nummer hoor raakt me dit telkens weer.

Wil je nog iets kwijt aan de muzikanten in Horst a/d Maas?

Twijfel niet, maar geniet.. als je ervan kunt dromen om muziek te maken op welke manier ook, dan lukt het je ook. Zoek met elkaar de verbinding dan wordt het nog leuker.