Onderwijs

Workshops

In het voorjaar en najaar worden workshops georganiseerd voor muzikanten en muziekliefhebbers. Te denken valt aan workshops rondom songwriting, stage performance, home recordings, improvisatie, bandcoaching, zangworkshops, dj-workshops.

Dit aanbod wordt elk jaar vernieuwd en is opgezet naar gelang de nieuwste trends en ontwikkelingen. Daarnaast is er veel ruimte voor verdieping in de omgang met diverse instrumenten. Input is hierbij van harte welkom! Heb jij nog een idee voor een workshop die De Muzikantine mist? Of heb je zelf een uniek aanbod? We horen het graag!

Yes, ik denk graag mee over het workshop-aanbod!

Muzikantine_Still018.jpg
circle-2.png
hexagon.png

Muziekdocenten

De Muzikantine is geen muziekschool pur sang, maar onze faciliteiten zijn dé remedie tegen de vereenzaming van muziekdocenten in Horst aan de Maas! Particuliere docenten organiseren samen activiteiten en projecten, en brengen zo ook cursisten bij elkaar. Daarnaast organiseert elke docent zijn eigen lesaanbod binnen de tijd die hij of zij in het betreffende lokaal tot de beschikking heeft.

Binnenkort verschijnt op deze website ook een overzicht van het actuele aanbod, en de bijbehorende muziekdocenten!

Klik hier voor een overzicht van onze docenten!

Ik ben muziekdocent, wat kan De Muzikantine voor mij betekenen?

In de visie van de Muzikantine is de kennismaking met (pop)muziek een onderdeel van de doorlopende leerlijn in het onderwijs.

Hubtower

De Hubtower is een mobiele muziekstudio waarmee leerlingen op een unieke en enthousiasmerende manier samen muziek kunnen maken. Ook is dit voor veel kinderen de eerste kennismaking met instrumenten voor popmuziek, op laagdrempelige wijze. In het onderwijs veranderen de HubTowers een klaslokaal in een futuristisch muzieklab waar elektronische sounds & beats hand in hand gaan met vocals, gitaren en bas - en dat in een mum van tijd!

De Muzikantine heeft de afgelopen schooljaren al met diverse basisscholen in Horst aan de Maas samengewerkt om voor met name bovenbouw het muziekonderwijs te verzorgen.

Het project draagt bij aan het vermogen tot creatief denken, en de samenwerkings- en communicatievaardigheden worden ontwikkeld. Muziek is van invloed voor de sociaal-emotionele ontwikkeling van een kind, zijn zelfbewustzijn en het vormen van persoonlijkheid. Het geeft uitdrukking aan een eigen muzikale identiteit. Bij talentontwikkeling binnen het onderwijs is een rol weggelegd voor muziek, niet weg te denken.

Opbouw project

Het project wordt vormgegeven door een projectmedewerker van De Muzikantine, in overleg met de betreffende docent of afdelingsleider. De lessen worden gegeven door onze eigen Hubtower-docenten,  in opdracht van De Muzikantine. We richten ons binnen dit project met name op leerlingen van het primair onderwijs. Specifiek willen we het Hubtower-project aanbieden aan de groep 7 en 8. Aan elk project wordt een eindpresentatie gekoppeld, liefst in combinatie met andere klassen of een lokaal evenement. Zo kunnen de leerlingen een heuse show weggeven aan het einde van dit project!

Workshop Ukelele

Lekker met de klas aan de slag om met behulp van de ukelele dingen te leren over muziek? Dat kan! De ukelele is een kleine eenvoudige gitaar waar je super leuke liedjes mee kunt spelen. Onze docenten zijn aan de slag gegaan om deze workshops voor jullie voor te bereiden, aanpassen naar jullie eigen wensen zijn zeker mogelijk! Neem contact op met onze medewerkster Janneke. 

Contact

Onderwijs

Voortgezet Onderwijs

De Muzikantine is ook beschikbaar als partner in het muziekonderwijs. Een medewerker van De Muzikantine kan meedenken in de opzet van nieuwe lesprogramma's, eenmalige muziekprojecten of om een specifiek aanbod in te richten.

Daarnaast is ook invulling op maat mogelijk, in overleg met de sectie Muziek of schooldirectie. De doelgroep maakt kennis met de activiteiten en workshop-aanbod van de Muzikantine.

ukelele.jpg